Chipsy z tortilli

Mamy ostatki, więc coś na imprezkę się przyda 😉 Smaczne i chrupiące chipsy własnej roboty polecam pychaaa..

Składniki:

  • 4 placki tortilli 25 cm średnicy
  • 0,5 kostki masła
  • 4 ząbki czosnku
  • 80 g startego żółtego sera
  • 2 łyżeczki suszonej bazylii
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • masło rozpuścić i ostudzić
  • do masła włożyć pozostałe składniki i dokładnie wymieszać
  • na placki tortilli nałożyć łyżkę masy i rozsmarować, a następnie pociąć na małe kawałki (trójkąty)
  • ułożyć na blaszkę wyłożoną papierem i piec w temperaturze 180 stopni przez 10 minut (do złotego koloru)
  • po wystudzeniu można podawać z ulubionym sosem (lecz nie koniecznie)

S m a c z n e g o!

425 total views, 1 views today

(Visited 248 times, 1 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *