Surówka kopenhaska

Pierwszy raz robiłam tą surówkę i przyznam, że smakowała gościom, więc polecam Wam spróbować 🙂

Składniki:

  • 1 główka sałaty lodowej
  • 3 średnie marchwie
  • 4 większe ogórki konserwowe
  • 1 cebula dymka
  • 1-2 ząbki czosnku
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki musztardy delikatesowej
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • sałatę pokroić w kostkę lub porwać na małe kawałki
  • marchew i ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach
  • cebulę ze szczypiorem pokroić
  • czosnek przecisnąć przez praskę
  • w dużej misce połączyć wszystkie składniki i przyprawić do smaku solą i pieprzem
  • surówkę podawać na bieżąco do obiadu

S m a c z n e g o!

18,639 total views, 4 views today

(Visited 18 346 times, 2 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *