Sos tatarski

Sos tatarski to wspaniały dodatek do jajek ugotowanych na twardo, kanapek 🙂 Wykonanie jest szybkie, a smak wyśmienity, do 5 dni można go przechować w lodówce. Polecam spróbować 😉

Składniki:

  • 1 szklanka majonezu
  • 1 mały słoik pieczarek konserwowych
  • 1 mały słoik ogórków konserwowych
  • 1 czerwona cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka musztardy
  • po garści: posiekany szczypior i natka pietruszki
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie;

  • pieczarki, ogórki, cebulę posiekać w małą kostkę
  • czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać
  • w misce wymieszać wszystkie składniki i odstawić do lodówki aby schłodzić
  • nałożyć na połówki jaj

S m a c z n e g o!

308 total views, 4 views today

(Visited 235 times, 2 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *