Spaghetti z sosem carbonara

Częściej gotujemy sos spaghetti niż carbonara. Dziś zachęcam aby spróbować innego smaku 🙂 

Składniki:

  • makaron spaghetti
  • 300 g boczku wędzonego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 żółtka
  • 150 g tartego sera żółtego
  • 300 ml śmietany 30%
  • olej
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Przygotowanie:

  • makaron ugotować wg przepisu
  • na patelni wok podsmażyć: boczek pokrojony, cebulę i czosnek
  • dodać ugotowany makaron
  • żółtka  rozmieszać z odrobiną wody oraz całą śmietaną, dodać do patelni i wymieszać (nie gotować)
  • ser i natkę pietruszki dodać na koniec
  • podawać na gorąco

S m a c z n e g o!

1,220 total views, 1 views today

(Visited 250 times, 1 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *