Kolorowe ślimaki z ciasta francuskiego

Ostatnio w moim domu było zapotrzebowanie na szybkie przekąski, więc ciasto francuskie i inne dodatki uratowały sytuację 😉 

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie XXL
  • 2 łyżki keczupu ostrego
  • kilka plastrów wędliny np. szynki
  • po kawałku czerwonej i żółtej papryki
  • garść pokrojonego szczypioru
  • 2 garście startego żółtego sera

Przygotowanie:

  • paprykę pokroić w małą kostkę
  • na ciasto rozsmarować keczup
  • na nim położyć dodatki: wędlinę, ser, paprykę, szczypior
  • ciasto zwinąć w roladę od dłuższego boku
  • pokroić krążki około 1 cm i przełożyć na papier na płasko
  • piec około 20 minut w temperaturze 200 C ( na złoty kolor)
  • polecam na zimno jak i na ciepło

S m a c z n e g o !

 

1,628 total views, 4 views today

(Visited 278 times, 1 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *