Potrawka z mięsa gotowanego (kurczaka)

Kiedyś gotowane mięso z rosołu było z apetytem zjadane, dziś jest problem co z niego zrobić? Proponuję zrobić potrawkę do makaronu lub ryżu.

Składniki:

  • mięso z rosołu np. z 2 ćwiartek kurczaka
  • 100 g topionego serka
  • 2 łyżki śmietany 18 %
  • świeże liście bazylii (z 3 łodyg)
  • 2 łyżki wazowe rosołu
  • sól, pieprz, kucharek

Przygotowanie:

  • mięso obrać od kości
  • na patelnię wok wlać rosół i dodać: serek i gotować aż się rozpuści
  • dodać mięso, śmietanę, bazylię pogotować chwilę
  • doprawić solą, pieprzem, ulubioną przyprawą
  • podawać na gorąco z ryżem i surówką

S m a c z n e g o!

1,463 total views, 2 views today

(Visited 489 times, 1 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *