Filety kurczaka pieczone w migdałach

Dziś polecam do wypróbowania przepis na pieczone filety w migdałach, panierka chrupiąca, a mięso soczyste 😉

 

Składniki:

  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • 200 g mielonych migdałów
  • 200 g twardego żółtego sera
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  • filety umyć, osuszyć, pokroić na porcje i przyprawić solą i pieprzem
  • ser zetrzeć na tarce  do tarcia ziemniaków (ser ma być sypki )
  • w misce połączyć: ser, mielone migdały, paprykę i dobrze wymieszać (panierka)
  • jajka roztrzepać
  • porcję fileta zanurzyć w jajku, obsypać panierką i ułożyć obok siebie w naczyniu żaroodpornym, nakryć naczynie
  • wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec 40 minut
  • 10 minut przed wyjęciem odkryć aby się podpiekła panierka
  • podawać na gorąco z ryżem i surówką

S m a c z n e g o!

657 total views, 14 views today

(Visited 139 times, 5 visits today)

2 thoughts on “Filety kurczaka pieczone w migdałach

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *