Paluszki z gotowanych ziemniaków i żółtego sera

Zostają Ci gotowane ziemniaki z obiadu, nie wyrzucaj ! Dodaj np. żółtego sera i masz pyszne paluszki na kolację, spróbuj 😉

 

Składniki:

  • 350 gotowanych  ziemniaków
  • 100 g żółtego sera
  • 2 jajka – 1 do panierki
  • 3 łyżki mąki
  • sól, zioła ulubione np. prowansalskie
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  • ziemniaki przepuścić przez praskę
  • ser pokroić w małą kostkę
  • w misce połączyć w całość: ziemniaki, ser, 1 jajko, mąkę, sól, zioła
  • 1 jajko roztrzepać
  • z ciasta formować dowolny kształt, zanurzyć w jajku i obsypać bułką
  • smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor
  • podawać na gorąco z ulubionym sosem lub kechapem i surówką

S m a c z n e g o!

1,220 total views, 3 views today

(Visited 377 times, 1 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *