Zupa z białej kapusty i pomidorów

Zupa pełna smaku i sytości, w sam raz na porę zimową 😉 Myślę, że znajdzie swoich zwolenników, kto jeszcze nie gotował to proszę spróbować 🙂

Składniki:

  • pół główki małej kapusty (1 kg)
  • 2 marchwie
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • po kawałku selera i pora
  • 5-6 większych ziemniaków
  • 250 g kiełbasy cienkiej np. podwawelska
  • 1 puszka pomidorów krojonych (400 g)
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz, kucharek
  • majeranek

Przygotowanie:

  • kapustę posiekać i nastawić do gotowania
  • włoszczyznę obrać, pokroić i dodać do kapusty
  • nieco później dodać ziemniaki
  • kiełbasę pokroić w pół talarki i podsmażyć na oleju
  • cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć
  • na koniec gotowania zupę przyprawić: pomidorami, solą, pieprzem, majerankiem
  • chwilę pogotować i podawać na gorąco

S m a c z n e g o!

1,681 total views, 1 views today

(Visited 394 times, 1 visits today)
Opublikowano w ZUPY

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *