Dziś podaję przepis na danie wigilijne i nie tylko 😉 Po raz pierwszy będzie u mnie na stole wigilijnym, lecz nie pierwszy raz gotowałam, jest pyszna proszę spróbować 😉
Składniki:
- 2 kg kapusty kiszonej
- 400 g kaszy pęczak (4 woreczki)
- 2 duże cebule
- olej do podsmażenia
- 3 liście laurowe
- 5-6 ziaren ziela angielskiego
- sól, pieprz, kucharek
- kminek
Przygotowanie:
- kapustę co najmniej raz wypłukać (zależy jak jest kwaśna)
- ugotować w malej ilości wody
- kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu
- cebulę pokroić w małą kostkę i podsmażyć na złoty kolor
- połączyć: kapustę, kaszę, cebulę i dodać przyprawy
- chwilę pogotować, uważać aby się nie przypaliła
- podawać na gorąco
S m a c z n e g o !
1,406 total views, 1 views today
(Visited 242 times, 1 visits today)