Kapusta z kaszą pęczak

Dziś podaję przepis na danie wigilijne i nie tylko 😉 Po raz pierwszy będzie u mnie na stole wigilijnym, lecz nie pierwszy raz gotowałam, jest pyszna proszę spróbować 😉

Składniki:

  • 2 kg kapusty kiszonej
  • 400 g kaszy pęczak (4 woreczki)
  • 2 duże cebule
  • olej do podsmażenia
  • 3 liście laurowe
  • 5-6 ziaren ziela angielskiego
  • sól, pieprz, kucharek
  • kminek

Przygotowanie:

  • kapustę co najmniej raz wypłukać (zależy jak jest kwaśna)
  • ugotować w malej ilości wody
  • kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu
  • cebulę pokroić w małą kostkę i podsmażyć na złoty kolor
  • połączyć: kapustę, kaszę, cebulę i dodać przyprawy
  • chwilę pogotować, uważać aby się nie przypaliła
  • podawać na gorąco

S m a c z n e g o !

1,011 total views, 2 views today

(Visited 151 times, 1 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *