Gulasz z fasolą

Gulasz z fasolą to smaczne i sycące danie, oraz łatwo je ugotować 🙂 Polecam podać z kopytkami jest pyszny 🙂

Składniki:

  • 1 kg wieprzowiny np. łopatki
  • 1 puszka fasoli czerwonej (400 g)
  • 2 średnie cebule
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 6 ziarenek ziela angielskiego
  • 4 liście laurowe
  • olej do podsmażenia
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • sól, pieprz, kucharek
  • kminek, majeranek, przyprawa do fasoli
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego

Przygotowanie:

  • mięso umyć, pokroić w kostkę, podsmażyć na gorącym oleju, przełożyć do garnka
  • zalać wodą, dodać: ziele, liście, sól, pieprz i gotować na małym ogniu
  • cebulę i czosnek obrać, pokroić i zeszklić na oleju, dodać do garnka
  • gdy mięso będzie miękkie dodać fasolę z puszki wraz z zalewą
  • doprawić: kminkiem, majerankiem, przyprawą do fasoli oraz koncentratem
  • wymieszać mąkę w niewielkiej ilości zimnej wody, wlać do garnka, zagotować
  • podawać na gorąco np. z kopytkami i surówką

S m a c z n e g o!

1,041 total views, 1 views today

(Visited 151 times, 1 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *