Parówki w cieście francuskim

Parówki w tej postaci to wspaniałe danie na ciepło, można podać je na kolację, lub jako przekąskę na imprezę 😉 Z ulubionym sosem lub keczupem są super 🙂

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie XXL
  • 8 ulubionych parówek
  • 100 g sera żółtego
  • 1 jajko
  • zioła do pizzy

Przygotowanie:

  • ser pokroić w słupki szerokości kilka milimetrów
  • parówki przeciąć na pół, naciąć wzdłuż i włożyć ser, następnie owinąć ciastem
  • ułożyć na blachę łączeniem do dołu
  • roztrzepać jajko i posmarować roladki
  • na wierzch posypać ziołami
  • piec w temperaturze 200 C z termoobiegiem około 15 min, aż urosną i się zarumienią
  • podawać na ciepło z ulubionym sosem

S m a c z n e g o!

1,420 total views, 2 views today

(Visited 435 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Parówki w cieście francuskim

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *