Pasta z makreli wędzonej

Ulubioną moją pastą do chleba to pasta z makreli, polecam ją serdecznie na kolację lub lunch do pracy. Składniki łatwo dostępne i wykonanie bardzo szybkie 🙂

Składniki:

  • 1 (300 g) makrela wędzona
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 10 małych ogórków kiszonych
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  • makrelę obrać z ości i skóry
  • w małą kostkę pokroić: jajka, ogórki, rzodkiewkę, cebulę
  • wszystkie składniki wymieszać, przyprawić solą, pieprzem i połączyć majonezem
  • spożywać na zimna z ulubionym pieczywem

S m a c z n e g o!

1,681 total views, 1 views today

(Visited 570 times, 1 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *