Fasolka mamut z pomidorami suszonymi

Jesienią mamy możliwość, aby tworzyć różne kompozycje z sezonowych warzyw 😉 Bardzo zachwyciło mnie połączenie mamuta z pomidorem suszonym, na gorąco jest super 🙂

 

Składniki:

  • 0,5 kg fasolki mamut
  • 10 pomidorów suszonych z oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • świeże liście bazylii z 3 łodyg
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju z pomidorów

Przygotowanie:

  • fasolę oczyścić, umyć, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić
  • cebulę, czosnek obrać, pokroić wg uznania i zeszklić na oleju
  • dodać pokrojone pomidory, ugotowaną fasolę, pokrojone liście bazylii
  • doprawić solą i pieprzem, kilka chwil poddusić
  • podawać na gorąco

S m a c z n e g o!

 

1,461 total views, 2 views today

(Visited 222 times, 1 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *