Żeberka duszone z cebulą

Wiem, wiem nie każdy lubi żeberka 😉 Dla smakoszy podaję prosty przepis, dwa podstawowe składniki: żeberka i cebula, a obiad smaczny jak zawsze, proszę spróbować 🙂

Składniki:

  • 1 kg żeberek
  • 3 duże cebule
  • 3 liście laurowe
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • sól, pieprz
  • ulubione przyprawy
  • szczypta kminku
  • olej do podsmażenia

Przygotowanie:

  • żeberka umyć, pokroić na porcje,podsmażyć z obu stron, przełożyć do garnka, zalać całe wodą i nastawić do gotowania
  • dodać: sól, pieprz, liście, ziele, gotować pod przykryciem na małym ogniu
  • cebulę obrać, pokroić w pół talarki, podsmażyć, dodać do żeberek i razem dusić do miękkości mięsa
  • na koniec przyprawić ulubioną przyprawą i kminkiem
  • podawać na gorąco z ziemniakami i surówką

S m a c z n e g o.

4,727 total views, 1 views today

(Visited 1 793 times, 1 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *