Boczek pieczony

Prosty przepis na wspaniały pieczony boczek. Do marynaty wykorzystałam olej z przyprawami, smak boczku był wyśmienity, polecam wypróbować:)

 

Składniki:

  • 1 kg boczku ze skórą
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • ulubione przyprawy
  • 5 łyżek oleju z papryką ostrą, bazylią i pomidorami

Przygotowanie:

  • boczek umyć, osuszyć, przyprawić solą, pieprzem i ulubioną przyprawą
  • czosnek obrać, pokroić, obsypać boczek
  • olej wlewać na dłoń i nacierać boczek, odstawić na noc
  • włożyć do rękawa i piec około 1 godziny w temperaturze 180-200 *C
  • smakuje na gorąco jak i na zimno

S m a c z n e g o.

2,650 total views, 1 views today

(Visited 1 381 times, 1 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *