Ryba w cieście

Moja mama jak pamiętam od dziecka, smażyła rybę w cieście. Ja trochę zmodyfikowałam i do ciasta dodałam przyprawy do ryby, jest super 🙂

Składniki:

  • 3 filety mrożone ryby sola
  • 2 jajka
  • 0,5 szklanki mleka
  • 1 szklanka mąki pszennej + do obtoczenia ryby
  • sól, pieprz, przyprawa do ryb
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  • rybę rozmrozić, umyć i osuszyć
  • pokroić na porcję, delikatnie oprószyć przyprawą, solą,pieprzem i odstawić na chwilę
  • w misce połączyć mleko i jajka, dodać mąkę, przyprawy i dobrze wymieszać ciasto (dość gęste)
  • rybę obtoczyć w mące a następnie zanurzyć w cieście
  • smażyć na głębokim tłuszczu z obu stron

S m a c z n e g o.

3,635 total views, 1 views today

(Visited 772 times, 1 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *