Rafaello kulki

Podaję przepis na rafaello, który powstał z moich inspiracji. Polecam wypróbować, kuleczki są pyszne „palce lizać” 😉

Składniki:

  • 200 g wiórek kokosowych + 50 g do obsypania
  • 0,5 szklanki mleka (w płynie)
  • 0,5 kostki masła
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1 (100 g) czekolada biała
  • 150 g herbatników
  • 50 g ananasów suszonych
  • 2 krople aromatu do ciasta np. migdałowy

Przygotowanie:

  • do garnka włożyć: mleko, masło, cukier, czekoladę wymieszać i zagotować
  • dodać wiórki, zmielone herbatniki i aromat, dokładnie wymieszać, zagotować i odstawić do wystygnięcia
  • z wystudzonej masy formować kulki, a w środek włożyć suszony ananas
  • kulki obsypać wiórkami i wstawić do lodówki na 4-5 godzin

S m a c z n e g o.

7,522 total views, 1 views today

(Visited 3 458 times, 1 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *