Kotlety rybne ze szczypiorem

Gdy mówimy kotlety to kojarzy nam się coś smacznego, ale gdy powiemy że z ryby to już nie 🙁  Zapewniam że,  kotlety z ryby też są pyszne, jeśli zrobimy je w domu sami z dodatkiem szczypioru. Polecam spróbować 🙂

Składniki:

  • około 0,7 kg ryby mrożonej tilapia
  • 1 jajko + 1 do panierki
  • 2 łyżki bułki tartej + do panierki
  • 1 łyżka kaszy manny
  • 1 cebulę ze szczypiorem
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  • rybę rozmrozić, umyć, osuszyć, zmielić
  • dodać: jajko, bułkę, kaszę, pokrojony szczypior, sól, pieprz
  • wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na kilka minut
  • w misce roztrzepać jajko
  • z masy rybnej formować kotlety i panierować w jajku i bułce
  • smażyć z obu stron na małym ogniu
  • podawać na ciepło z ziemniakami i surówką

S m a c z n e g o.

1,797 total views, 1 views today

(Visited 835 times, 1 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *