Wieprzowina w sosie musztardowym

Lubimy różnego rodzaju sosy z mięsem. Dziś proponuję prosty przepis na smaczny gulasz musztardowy.

SKŁADNIKI:

  • 1 kg wieprzowiny
  • 5-6 ząbków czosnku
  • sól, pieprz
  • olej do podsmażenia
  • 0,5 słoiczka musztardy francuskiej
  • 1 (200 g) śmietana 18%
  • 1 łyżka mąki pszennej

PRZYGOTOWANIE:

  • mięso umyć, pokroić wg uznania
  • przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem pokrojonym w plasterki (odstawić na chwilę)
  • na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso
  • przełożyć do garnka i zalać wodą, tak aby mięso było zakryte,
  • dusić pod przykryciem na małym ogniu
  • w kubku wymieszać musztardę, śmietanę, mąkę i wlać do sosu
  • chwilę pogotować

SMACZNEGO  🙂

3,016 total views, 1 views today

(Visited 530 times, 1 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *