Kasza jęczmienna z warzywami

Kaszę jęczmienną z warzywami można spożywać jako danie bezmięsne lub jako wspaniały dodatek do dań mięsnych, sosów. To jest dobra propozycja dla tych co nie lubią kasz 😉

SKŁADNIKI:

  • 3 woreczki (300 g) kaszy jęczmiennej
  • 2 marchwie
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera, pora
  • mała cebula
  • sól, pieprz
  • olej

PRZYGOTOWANIE:

  • kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu
  • warzywa obrać, umyć zetrzeć na tarce o dużych oczkach
  • na patelni podgrzać małą ilość oleju
  • dodać starte warzywa i udusić do miękkości
  • dodać ugotowaną kaszę doprawić solą, pieprzem i dobrze wymieszać
  • chwilę poddusić, podawać na gorąco

SMACZNEGO  🙂

1,379 total views, 1 views today

(Visited 735 times, 1 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *