Fasolka szparagowa

Doskonały dodatek do obiadu jak i również danie bezmięsne. Przygotowanie nie zabiera dużo czasu, jest zdrowa i smakuje wyśmienicie. Polecam serdecznie 🙂

SKŁADNIKI:

  • 1 kg fasolki szparagowej
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól

PRZYGOTOWANIE

  • fasolkę oczyścić, pokroić wg uznania, umyć
  • do osolonej i wrzącej wody wrzucić fasolkę
  • gotować do miękkości około 20 minut, odcedzić
  • na patelni rozgrzać masło i wsypać bułkę i lekko podsmażyć
  • fasolkę wyłożyć na talerz i posypać podsmażoną bułką

SMACZNEGO  🙂

1,241 total views, 2 views today

(Visited 885 times, 1 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *