Karkówka w śmietanie z zupą cebulową

Taką karkówkę po raz pierwszy jadłam na imprezie imieninowej, bardzo mi smakowała. Poprosiłam o przepis i zrobiłam sama. Proste,szybkie i smaczne danie, palce lizać 🙂

SKŁADNIKI

  • 2 kg karkówki
  • 3 opakowania zupy cebulowej
  • 0,5 l śmietany słodkiej 30 %

PRZYGOTOWANIE

  • karkówkę umyć, osuszyć i pokroić w porcje około 1 cm
  • do miski wsypać zupy i każdą porcję panierować
  • panierowane porcje ułożyć w blaszce na przemian (jak łuski na rybie)
  • wstawić do piekarnika i piec około 2 godzin w temperaturze 180 *C
  • około 0,5 godziny przed końcem dodać śmietanę lekko połączyć z sosem (dobrze będzie jak śmietana przykryje mięsko)
  • na 10 minut przed wyjęciem zmniejszyć temperaturę
  • wyjąć z blaszki mięsko, a na nie położyć wytworzony pyszny sos
  • podawać z ziemniakami i surówką

SMACZNEGO   🙂

2,803 total views, 1 views today

(Visited 2 291 times, 1 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *