Pieczony udziec indyka

Mięso indyka jest delikatne i zdrowe, więc dziś proponuję pieczony udziec, który nie wymaga dużo czasu w przygotowaniu. Aromat ziół nadaje potrawie wyśmienity smak, polecam 🙂

SKŁADNIKI

  • 1 udziec indyka bez kości około 1300 g
  • 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 0,5 łyżeczki papryki słodkiej
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka kucharka
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich

PRZYGOTOWANIE

  • mięso umyć, osuszyć wyjąć kość
  • do dużej miski wsypać wszystkie przyprawy i natrzeć mięso
  • odstawić do lodówki na kilka godzin (noc)
  • włożyć do rękawa do pieczenia i piec około 1,5 godziny na początku 200 *C, na 15 minut przed końcem zmniejszyć temperaturę do  180-160 *C i przeciąć rękaw
  • podawać pokrojony na porcje lub każdy kroi sam, z dodatkiem ryżu i surówki, to pycha danie

SMACZNEGO  🙂

2,383 total views, 2 views today

(Visited 994 times, 1 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *