Zupa meksykańska

Dziś proponuję pyszną zupę rozgrzewającą, na chłodne zimowe dni. Wykonanie tej zupy jest bardzo proste i szybkie, a składniki dają wyśmienity smak 🙂 Polecam również na imprezy 😉

031

SKŁADNIKI

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 duża cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 liście laurowe
  • 6 ziele angielskie
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1 puszka fasoli białej
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz do smaku
  • szczyptę chili
  • po 1 łyżce: oregano, bazylia, zioła prowansalskie
  • olej do podsmażenia

PRZYGOTOWANIE

  • na patelni podsmażyć mięso i przełożyć do garnka wypełnionym do połowy gorącą wodą
  • dodać: listek, ziele angielskie, sól i pieprz
  • paprykę, cebulę, czosnek obrać i oczyścić, oraz pokroić wg uznania i podsmażyć
  • po chwili gotowania dodać wraz z zalewą fasolę i kukurydzę
  • doprawić koncentratem, chili, oregano, bazylią, zioła prowansalskie
  • można podać z pieczywem

SMACZNEGO  🙂

1,520 total views, 3 views today

(Visited 369 times, 1 visits today)
Opublikowano w ZUPY

6 thoughts on “Zupa meksykańska

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *