Kurczak po chińsku

Od czasu do czasu lubię zjeść inne smaki niż polskie 😉 Może to nie jest oryginalny kurczak po chińsku, ale warto próbować swoich sił w innej kuchni 😉 😉 😉

013

SKŁADNIKI

  • 1 podwójna pierś kurczaka
  • 1 mrożone warzywa po chińsku
  • 1 fix do potraw chińskich
  • szczypta chili
  • szczypta imbiru
  • sól, pieprz
  • olej

PRZYGOTOWANIE

  • pierś kurczaka umyć i pokroić w kostkę
  • na patelni rozgrzać olej i włożyć pokrojone mięso
  • poddusić chwilę i dodać mrożone warzywa dalej dusić (15 min)
  • dodać fix, a następnie doprawić solą, pieprzem, chili, imbirem
  • podawać z ryżem

SMACZNEGO  🙂

993 total views, 2 views today

(Visited 272 times, 1 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *