Śledzie z cebulką w oleju

Śledzie z cebulką w oleju, podane z ziemniakami i surówką, to zapomniane smaczne danie obiadowe 😉 Dziś śledź podawany jest najczęściej jako przystawka, na imprezach, a także gości na stole w Wigilię Bożego Narodzenia.

023

SKŁADNIKI

  • 5 filetów śledziowych
  • 1-2 cebule
  • 4 ogórki kiszone
  • olej

PRZYGOTOWANIE

  • filety śledzia namoczyć  w zimnej wodzie (3-4 godziny), a potem osuszyć
  • cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę
  • śledzie ułożyć na półmisku lub salaterce, całe lub pokroić wg uznania
  • położyć na nie cebulę i ogórki, oraz polać olejem
  • jako obiad podawać z ziemniakami

025

SMACZNEGO   🙂

1,074 total views, 2 views today

(Visited 410 times, 1 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *