Pieczarki duszone na maśle

Pieczarki możemy kupić przez cały rok, więc polecam  duszone z kaszą gryczaną, jest to smaczne i zdrowe danie 🙂

007

SKŁADNIKI:

  • 800 g pieczarek
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki śmietany 18 %
  • 2 cebule
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

  • pieczarki obrać, pokroić wg uznania
  • na patelni rozgrzać masło, wrzucić pieczarki
  • cebulę obrać, pokroić w małą kostkę
  • dodać do pieczarek
  • przyprawić solą i pieprzem
  • dusić pod przykryciem około 20 minut
  • na koniec zaprawić śmietaną
  • można podawać z kaszą, makaronem

SMACZNEGO  🙂

1,136 total views, 2 views today

(Visited 352 times, 1 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *