Wołowina duszona z cebulą

Wołowinę najbardziej lubię duszoną z cebulą. Uwielbiam sos z cebuli i zapach wołowiny, to jest pyszne 🙂

023

SKŁADNIKI

  • 1 kg wołowiny bez kości
  • 4 cebule około 0,5 kg
  • olej do podsmażenia
  • szczypta kminku
  • sól, pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  • wołowinę umyć, podzielić na porcje
  • na oleju podsmażyć z obu stron na złoty kolor
  • przełożyć do garnka i w małej ilości wody (około 1 szklanki)  dusić pod przykryciem
  • dodać sól, pieprz, kminek
  • po około 0,5 godziny dodać pokrojoną w piórka cebulę
  • nadal dusić do miękkości mięsa, na małym ogniu, od czasu do czasu mieszać

SMACZNEGO  🙂

2,083 total views, 3 views today

(Visited 621 times, 2 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *