Barszcz czerwony czysty

Czysty czerwony barszcz podaję do krokietów, pierogów i uszek. Najczęściej gotuję jesienią i zimą 😉

011

 

SKŁADNIKI

  • 1 kg buraków czerwonych
  • 2 marchwie
  • 1 pietruszkę
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • 1 cebula
  • 4 ziele angielskie
  • 2 liście laurowe
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 2 łyżeczki kwasku cytrynowego
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE

  • buraki obrać i pokroić wg uznania, posypać kwaskiem
  • resztę warzyw umyć i obrać
  • do garnka około 4 litrów włożyć warzywa oraz buraki, zalać do pełna wodą
  • dodać ziele i listek oraz sól i pieprz
  • gotować do miękkości warzyw
  • odcedzić warzywa, a barszcz  przyprawić majerankiem, solą i pieprzem do smaku

SMACZNEGO  🙂

 

1,160 total views, 1 views today

(Visited 392 times, 1 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *