Smażona świeża rybka

Wakacje to czas na wędkowanie i smażenie rybek. Są hobbyści którzy lubią łowić ryby, a ja lubię smażyć i jeść 😉 Te rybki to prezent od brata ze wsi.

031

 

SKŁADNIKI

  • 4 tusze rybek
  • 1 mała cebula
  • przyprawa do ryb
  • pieprz cytrynowy
  • olej
  • mąka

PRZYGOTOWANIE

  • oczyścić ryby z łusek i dobrze je umyć pod bieżącą wodą
  • cebulę obrać i pokroić w talarki
  • rybę natrzeć przyprawą i pieprzem oraz obłożyć cebulą
  • odstawić na 1 godzinę
  • na patelni rozgrzać olej
  • w mące obtoczyć rybę i smażyć z obu stron około 10 minut
  • cebulę też obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor, jest pyszna

SMACZNEGO  🙂

322 total views, 1 views today

(Visited 55 times, 1 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *