Surówka z kapusty pekińskiej

Surówkę z kapusty  pekińskiej od lat robię do obiadu, jest łagodna i delikatna oraz smaczna. Rodzina i znajomi ją uwielbiają, gości na stole także na imprezach 😉

005

SKŁADNIKI   na 6 osób

  • 1 kapusta pekińska
  • 1 por
  • 2 marchwie
  • 1 jabłko
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki majonezu lub jogurtu

PRZYGOTOWANIE

  • obrać kapustę ze zniszczonych liści
  • poszatkować  kapustę ( twardą część liści ja wyrzucam )
  • obrać pora ze zniszczonych liści
  • pokroić pora w talarki
  • marchew  i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach
  • wszystkie składniki wymieszać
  • przyprawić solą i pieprzem
  • połączyć majonezem lub jogurtem

SMACZNEGO 🙂

824 total views, 1 views today

(Visited 181 times, 1 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *