Wątróbka drobiowa z cebulą

Do moich ulubionych dań należy wątróbka drobiowa z cebulą. Przyrządzenie jest łatwe i zakupy tanie 😉 Taki obiad polecam w upalne dni, ponieważ mało czasu spędzimy w kuchni . Podawać z kopytkami, makaronem czy ziemniakami. Jako dodatek może być ogórek małosolny lub mizeria.

026

SKŁADNIKI         na 4 osoby

  • 700 g wątróbki drobiowej
  • 500 g cebuli
  • olej do smażenia
  • 2 łyżki mąki do obtoczenia
  • sól, pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE

  • namoczyć wątróbkę w wodzie na 1 godzinę
  • obrać i pokroić cebulę
  • na patelni z małą ilością oleju udusić cebulę
  • cebulę przełożyć do miski
  • odcedzić wątróbkę na cedzak ( kilka minut )
  • oczyścić z żyłek
  • wątróbkę obtoczyć w mące i podsmażyć z obu stron
  • dodać wcześniej uduszoną cebulę
  • razem dusić 15 min
  • doprawić solą i pieprzem do smaku

SMACZNEGO 🙂

1,844 total views, 1 views today

(Visited 452 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Wątróbka drobiowa z cebulą

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *