Filet kurczaka w sosie pieczarkowym

Sos pieczarkowy jest bardzo smaczny, a jeżeli dołożymy filet kurczaka to wartość odżywcza wzrośnie. Ucieszą się smakosze mięcha 🙂 Taki sos można podać z kaszą, kopytkami,  czy makaronem. To obiad szybki i smaczny, polecam 🙂

 

SKŁADNIKI    4-6 osób

  • 1 kg pieczarek
  • podwójny filet kurczaka
  • duża cebula
  • 200 ml śmietany 18%
  • olej do podsmażenia
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE

  • pieczarki i cebulę obrać, pokroić i podsmażyć. Przełożyć do garnka w którym będzie przyrządzany  sos.
  • umyty i osuszony filet pokroić w paski lub w kostkę i też podsmażyć. Następnie włożyć do garnka.
  • przyprawić solą i pieprzem i dusić około 20 min na małym ogniu.
  • dodać śmietanę zagotować, oraz można zagęścić mąką.
  • podawać na gorąco .

SMACZNEGO 🙂

745 total views, 1 views today

(Visited 172 times, 1 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *