Twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewką

Twaróg najczęściej  spożywamy na kanapkach, w naleśnikach czy pierogach. Są smakosze którzy uwielbiają twaróg pikantny, więc pasta z dodatkiem szczypioru i rzodkiewki daje taki smak. Takie danie często gości na naszym stole 🙂

004

SKŁADNIKI                           6 osób

  • 0,5 kg twarogu
  • mały pęczek szczypiorku
  • 8 rzodkiewek
  • mały jogurt naturalny
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE

  • twaróg włożyć do miski
  • umyty szczypior pokroić
  • umytą rzodkiewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach
  • szczypior, rzodkiewkę i jogurt połączyć z twarogiem
  • przyprawić solą i pieprzem

SMACZNEGO 🙂

556 total views, 2 views today

(Visited 74 times, 1 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *